Publicerat: / Allmänt

Onsdagen den 5e augusti - dag 3

Hej!

Tredje dagen idag på Lunds universitet med vårt projekt. Idag ägnar vi dagen åt att skicka ut våra Google Docs enkäter om sociala medier och könsroller. Dessa har även lagts ut på våra facebooksidor, då vi vill att så många som möjligt ska besvara frågorna. Vi har även länkat bloggen så att våra vänner och bekanta kan kika in på bloggen. Enkäten finns nu på bloggen, ni hittar länken längst ner i detta inlägg. :)

Utöver detta har vi alla tre arbetat med djupintervjufrågorna. Dessa frågor är liknande till de som gjorts för enkäten, skillnaden är att dessa frågor inte ska ge korta svar. Meningen är att frågorna ska svaras för att ge en djupare förståelse och material till våra studier kring sociala medier och könsroller på nätet.
Syftet är att vi ska få in flertal svar från människor i olika åldrar och kön genom både enkäterna och djupintervjuerna. När vi fått in dessa svar kan vi sedan sammanställa dem och komma till slutsattser och göra analyser utifrån det. Svaren ger en slags helhetsbild över vad folk har för åsikter.
Nackdelen är till viss del att svaren kommer vara någorlunda begränsade, beroende på antalet kontakter. Dock får vi arbeta med det material vi har.

Djupintervjuerna ska låta oss se vad vissa individer tycker mer noggrannt kring de frågor vi frågade i enkäterna. Vi får då tydligare och lite ärligare svar. Sedan kan vi utifrån det analysera mer djupgående varför dessa individer tycker och upplever som de gör. När vi fått in material från båda svarsmetoderna kan vi sedan jämföra dessa mot varandra.

Detta ger oss bl.a. möjlighet att se ifall svaren skiljer sig någorlunda eller radikalt. Ifall svaren skiljer sig mycket kan vi även studera anledningarna till dessa. Kanske är det så att när en person blir ställd emot väggen vågar denna inte vara 100% ärlig? Kanske känner man sig mer "tvingad" att svara ordentligt när någon väntar på ett svar?

Med andra ord har vi mycket att arbeta med och arbetstakten är på hög nivå idag. Annars har vi även arbetat med att ta fram namn på personer som vi gärna vill komma i kontakt med till våra djupintervjuer. Exempel på personer är Clara Henry, Zara Larsson och Adam Tensta. Vi satsar högt på detta och hoppas få kontakt, även fast chansen är ganska liten. Med med positiva sinnen kan vi ändå lyckas med mycket. Vi försöker att kontakta personer med olika bakgrunder, t.ex. artister, bloggare men även politiker. Kontakt har vi även tagit med politiker från några stora partier. Där får vi förmodligen in några svar. Vi har letat efter mejladresser, samt utformat ett inbjudande mejl som de kan svara på. Därefter ska vi ut på stan för att fånga folks uppmärksamhet. Förutom kontakt med kända personer vill vi även ha djupa svar från “vanligt” folk på stan. Matea och Rebecca kör på med djupintervjuerna på stan, medans Malin går ut och ber folk svara på enkäten från Ipaden.
Ha en fortsatt trevlig dag!

Länken till enkäten hittar du genom att trycka HÄR! Tacksam för svar. :)

Nedan ser ni Malin till vänster och Rebecca till höger diskutera olika arbetsmetoder och även skoja till det lite.

 

Bilden ovan visar Johan och Elin, två av de som svarat på våra frågor.

Mvh Matea, Rebecca och Malin
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej!
Vi som driver denna bloggen är tre gymnasieelever vid namn Matea, Rebecca och Malin. Vi studerar under sensommaren 2015 rättssociologi, med inriktning på sociala mediers påverkan i människors liv.

Vi arbetar med detta projekt i samarbete med Forskningsnätet Skåne och Lunds universitet.
En intressant länk är Cybernormer, som är en hemsida och blogg åt den rättssociologiska forskargruppen Cybernormer.