Publicerat: / Allmänt

Fredagen den 14e augusti - sista dagen

Dagen med stort D är här.

Idag är vår sista dag här på Lunds Universitet. Vårt projekt är äntligen färdigt och i skrivande stund finslipar vi texten och dubbelkollar alla resultat. Vi känner oss otroligt nöjda med vårt projekt som vi verkligen lagt ner all energi på. Däremot har det förekommit små förändringar under dessa två veckor. Från början var vi enade om att bloggen skulle vara vårt sätt att beskriva arbetsprocessen, men även uppdatera med resultat ifrån vår forskning. Ju närmre vi kom vår deadline, desto mer försökte Karl övertyga oss att göra en rapport utöver bloggen. Så här sitter vi idag med en blogg, som varit vår lilla dagbok, men även en rapport på över 30 sidor. Häftigt, eller hur?
Ni kommer att kunna ladda ner vår rapport i pdf-format i inlägget ovan.

Om bara några timmar kommer vi tyvärr behöva lämna Lunds Universitet. Men med oss har vi mycket mer kunskap om vårt ämne, sociala medier, men även om hur livet är på Lunds Universitet är. Universitetet är, som tidigare nämnt, mycket annorlunda jämfört med gymnasiet. På gymnasiet är man mer självständig i sitt arbetssätt medans på Universitet tar man till stor del hjälp av lärare och professorer. På Universitetet har man ingen som tvingar dig att läsa på universitetet utan det är något du själv väljer. Man har också själv ansvaret att införskaffa böcker, kurslitteratur och se till att vara förberedd inför tentor och seminarier mm. Det som vi tycker skiljer sig allra mest från att studera på gymnasiet är att man på universitetet läser om ämnen man själv har valt.


Vi vill tacka Lunds Universitet, Karl Dahlstrand och hans kollegor samt Marianne Almström och Forskningsnätet för denna möjlighet vi fått.

 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej!
Vi som driver denna bloggen är tre gymnasieelever vid namn Matea, Rebecca och Malin. Vi studerar under sensommaren 2015 rättssociologi, med inriktning på sociala mediers påverkan i människors liv.

Vi arbetar med detta projekt i samarbete med Forskningsnätet Skåne och Lunds universitet.
En intressant länk är Cybernormer, som är en hemsida och blogg åt den rättssociologiska forskargruppen Cybernormer.