Publicerat: / Allmänt

Måndagen den 3e augusti - dag 1

Hej!

Vår resa har börjat och första dagen var pirrig. Vi började med att samlas tillsammans med Karl, vår handledare, och prata om vår sommar. Det blev någon slags introduktion och presentation av varandra kan man väl säga. Vi pratade dessutom mycket med
 Karl om vårt projekt och våra ideér och tankar. Det var många tankar och ideér som kom upp under samtalet. Vi var dock ganska eniga om vilka områden som vi skulle arbeta med. Det mest lockande var någon typ av könsfrågor samt inverkan av sociala medier på oss människor. Vi har även många olika tillväggagångssätt som vi kan gå på. Men kreativa som vi är så vill vi gärna få ut något annorlunda än rapportform. Därför kom vi fram till att skapa en blogg bl.a.  Här kommer vi kontinerligt att uppdatera om sakerna vi gör och vad vi kommer fram till. 

Efter en lång pratstund var det dags för en avkopplande lunch. Sedan begav vi oss ut på Lunds gator tillsammans med Karl för att utforska Lund, som är känd för att vara en riktig studentstad. Det var otroligt kul att se vad denna staden hade att erbjuda. Upplevelsen gav en inblick i hur studentlivet och framförallt studierna ser ut. Vi fick även träffa personer som arbetar på Lunds universitet t.ex. Lucie Larssonova, Utbildningsadministratör och Hildur Fjola Antonsdottir, PhD Student.
Platser som vi besökt är bl.a. Universitetsbiblioteket, Juridicum, Universitetshuset. Till allas förvåning fanns det många bibliotek, många fler än vad vi har i våra hemstäder - TILLSAMMANS!
Dessutom fanns det mycket intressant historia kring de alla byggnaderna vi besökte. Vem vet, vi kanske blir så kallade "Lundabor" när vi blir äldre :)
En givande dag med andra ord.


 
 
 På bilden till vänster ser ni universitetsbiblioteket och till höger ser ni Universitetshuset.

 
 Med vänliga hälsningar, Matea, Rebecca och MalinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej!
Vi som driver denna bloggen är tre gymnasieelever vid namn Matea, Rebecca och Malin. Vi studerar under sensommaren 2015 rättssociologi, med inriktning på sociala mediers påverkan i människors liv.

Vi arbetar med detta projekt i samarbete med Forskningsnätet Skåne och Lunds universitet.
En intressant länk är Cybernormer, som är en hemsida och blogg åt den rättssociologiska forskargruppen Cybernormer.