Publicerat: / Allmänt

Torsdagen den e augusti - dag 4

Godmorgon! Hoppas allt är bra med er! Vi har nu påbörjat vår fjärde dag på Lunds universitet.

Igår var vi som sagt ute och gjorde intervjuer här i Lund. Rebecca och Matea tog med sig våra djupintervjufrågor (som inte längre är djupintevjufrågor, men mer om det lite längre ner!) och Malin tog med sin Ipad och försökte få folk att svara på webbenkäten live. För Rebecca och Matea gick det helt okej, vi fick ihop 4 svar. Det låter kanske inte så mycket, men man får tänka på att varje intervju tog ungefär 10 minuter och att vi skulle hinna anteckna och så vidare. Malin fick ungefär 10 personer till att svara på enkäten genom Ipaden.

Allt som allt har vi i skrivande stund drygt 70 svar på enkäten och hittills 4 svar på intervjuerna Vi ska ha ytterligare en djupintervju klockan 10 med en politiker, Daniel Sturesson, via telefon. Vi har även fått 4 andra politiker att svara på våra frågor. Jag har skickat frågorna till dessa och de får ta den tid de behöver på sig. Vi har dock satt en deadline tills tisdag förmiddag, då vi vill ha in svaren. Då kommer vi förmodligen även stänga ner möjligheten att svara på enkäten. Detta är för att vi ska ha tid att sammanställa svaren och analysera dessa.

 

Anledningen till att djupintervjuerna inte längre kallas för djupintervjuer är då vi bestämde oss för att vi ska jämföra om svaren skiljer sig drastiskt beroende på om personen är anonym eller icke-anonym. Och i så fall, vad beror det på? Vi ska helt enkelt analysera skillnaden mellan enkäten, där människorna är anonyma, och intervjuerna, där folk inte är anonyma. Jag tror att det kommer skilja sig lite grann mellan de två olika sätten att få svar. Detta för att folk vågar vara ärligare när dom är anonyma.

Idag så är det, som vanligt, full rulle. Just nu skriver jag och Malin på lite blogginlägg och Matea håller på att renskriva intervjuerna från igår. Vi ska som sagt också ringa till politikern, och sen ska vi börja sammanställa svaren från enkäten lite smått. Så det är ingen rast och vila här inte, men det är kul!

 
Här ser ni våra intervjuer. 
 
Ha en fin dag!
Rebecca, Matea och Malin. 
 

 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej!
Vi som driver denna bloggen är tre gymnasieelever vid namn Matea, Rebecca och Malin. Vi studerar under sensommaren 2015 rättssociologi, med inriktning på sociala mediers påverkan i människors liv.

Vi arbetar med detta projekt i samarbete med Forskningsnätet Skåne och Lunds universitet.
En intressant länk är Cybernormer, som är en hemsida och blogg åt den rättssociologiska forskargruppen Cybernormer.