Publicerat: / Allmänt

Tisdagen den 4e augusti - dag 2

Hej!

Idag är det Tisdag och vi är i full rulle och det finns en hel del att göra. Våra hjärnor sprudlar av ideér!
Dagen började med att vi satte oss vid datorerna och satte igång och jobbade direkt. Denna blogg skapades och de första inläggen lades in. Vi har dessutom tagit lite bilder och satt ihop frågor till vår enkät och intervju. Mycket diskussioner uppstod i takt med att frågorna blev allt fler. Det är viktigt för oss att välja frågor som verkligen bidrar till vårt arbete, och som inte bara finns som utfyllnad. Frågorna kommer vi även att lägga upp på bloggen i form av en enkät, så att ni läsare kan ta del av och svara på dem. Enkäten kommer vi även att försöka få folk i city att svara på, detta tar Malin hand om imorgon. Matea och Rebecca kommer att fokusera på såkallade djupintervjuer, då vi ska be ett fåtal personer om en längre intervju för att få en mer detaljerad överblick.

Vi arbetar tillsammans med allt arbete i vårt gemensamma Google Docs dokument och vårt arbete går som planerat. Här ser vi vad alla skriver och är därför lättillgängligt för alla ifall något skulle hända.
Imorgon kommer vi att gå ut på stan och intervjua för att samla in information, samt dela ut vår enkät. Vi ska även skicka ut mejl till flertalet inflytelserika personer, exempelvis bloggare, för att kunna få med deras synpunkter. Vi har mejlat ett fåtal politiker ifrån olika partier för att se deras syn på sociala medier och könsrollerna som ofta förekommer.

Här nedan ser ni lite av det material vi använder oss av under vårt arbete. Ni kan även se att vi är uppladdade med Vitamin Well, vatten samt ett Plopp - sponsrat av vår handledare Karl!

 
 

Med vänliga hälsningar, Matea, Rebecca och MalinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej!
Vi som driver denna bloggen är tre gymnasieelever vid namn Matea, Rebecca och Malin. Vi studerar under sensommaren 2015 rättssociologi, med inriktning på sociala mediers påverkan i människors liv.

Vi arbetar med detta projekt i samarbete med Forskningsnätet Skåne och Lunds universitet.
En intressant länk är Cybernormer, som är en hemsida och blogg åt den rättssociologiska forskargruppen Cybernormer.